Βλαισός μέγας δάκτυλος- κότσι – Η συχνότερη πάθηση που ταλαιπωρεί τα πόδια, είναι η παραμόρφωση του βλαισού μέγα δακτύλου που καλείται κότσι . Πρόκειται για απόκλιση του μεγάλου δακτύλου προς τα μικρά δάκτυλά. Τα οποία σε παραμελημένες περιπτώσεις διαταράσσει, δημιουργώντας σφυροδακτυλίες και κάλους.

Συνδυάζεται με μεταταρσαλγία , που συχνά αναφέρεται ως πτώση κεφαλών μεταταρσίων. Λόγω της διαταραχής της προσθίας ποδικής καμάρας από την μετατόπιση του 1ου μεταταρσίου προς τα έσω. Και του μεγάλου δακτύλου σε βλαισότητα .

Κυρίως παρατηρείται σε γυναίκες μετά τα πενήντα έτη αλλά συναντάται σε νεαρές κοπέλες και άντρες σπανιότερα. Τα ψηλά τακούνια και η ορθοστασία ενοχοποιούνται για την βλάβη αυτή. Ενώ η κληρονομική επιβάρυνση εμφανίζει το πρόβλημα σε μητέρες και κόρες με μεγάλες παραμορφώσεις.

Η αρχική αντιμετώπιση με νάρθηκες και άνετα παπούτσια βοηθά μόνο στα αρχικά στάδια της παραμόρφωσης. Πιο μεγάλες βλάβες συνοδεύονται από πόνο , ερυθρότητα και μεγάλη δυσκολία στην εύρεση παπουτσιών . Η διαταραχή του άξονα φόρτισης του ποδιού επιβαρύνει τα γόνατα και την μέση. Επιδεινώνει την σκελετική υγεία των ασθενών που υποφέρουν απο κότσι – βλαισό μέγα δάκτυλο.

Διαδερμική Χειρουργική του Ποδός – Βλαισός Μέγας Δάκτυλος- Κότσι

Αποτελεσματική θεραπεία του βλαισού μέγα δακτύλου εξασφαλίζει η χειρουργική θεραπεία. Την οποία όμως πολλοί ασθενείς αποφεύγουν λόγω αναφερόμενου πόνου, ταλαιπωρίας , παρατεταμένης ακινητοποίησης και υψηλών επιπλοκών και υποτροπών! Αυτά τα προβλήματα παρατηρήθηκαν με την παλαιότερη ανοικτή μέθοδο που εφαρμοζόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η σύγχρονη αντιμετώπιση των παραμορφώσεων του προσθίου ποδός είναι η Διαδερμική Χειρουργική του Ποδός που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία ! Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί μικρές οπές στο δέρμα. Με ειδικά εργαλεία και εξοπλισμό με τα οποία αφαιρείται η εξόστωση και πραγματοποιείται διορθωτική οστεοτομία του μεταταρσίου και της φάλαγγος. Έτσι αποκαθίσταται ο λειτουργικός άξονας του ποδιού.

Συμπληρωματικές θυλακοτομές και τενοτομές εφαρμόζονται στα μικρά δάκτυλά μάζι με οστεοτομίες μεταταρσίων! Η επέμβαση αυτή απαιτεί τοπική αναισθησία μόνο στο πόδι. Χωρίς γενική ή ραχιαία αναισθησία καί με παραμονή λίγων ωρών στο νοσοκομείο, ενώ βαδίζουν άμεσα με ειδικό μετεγχειρητικό υπόδημα .

Πρωτοποριακή Επέμβαση – Βλαισός μέγας δάκτυλος- κότσι

Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση δεν έχει μεγάλες τομές και ράματα. Παρά μόνο τρυπούλες και φυσικά έχει ελάχιστο ή καθόλου πόνο αφού δεν υπάρχουν αποκολλήσεις ιστών και αιματώματα. Οι φλεγμονές και τα προβλήματα από το δέρμα , ουλές και σημάδια ανήκουν στο παρελθόν μαζί με τον πόνο και την δυσχέρεια βάδισης .

Με την Διαδερμική Χειρουργική του Ποδός ο ασθενής λύνει μόνιμα το πρόβλημα των ποδιών του. Μόνο με τοπική αναισθησία , χωρίς τομές δέρματος και αποκολλήσεις ιστών. Χωρίς νοσηλεία , με άμεση βάδιση με ειδικό παπούτσι και χωρίς πόνους !

Η νέα χειρουργική μέθοδος που περιγράφουμε έχει τα πλεονεκτήματα της πλήρους και ασφαλούς διορθώσεως των παραμορφώσεων χωρίς την επιβάρυνση της αναισθησίας και της κλασικής χειρουργικής τεχνικής . Έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ασθενείς μεγάλης ηλικίας με πολλά συνοδά προβλήματα αλλά και νέους ασθενείς με επιθυμία για ταχεία επάνοδο στην κίνηση χωρίς ουλές , σημάδια και πόνο!

Η καθυστέρηση που πολλοί ασθενείς δείχνουν λόγω φόβου, πρέπει να μείνει στο παρελθόν μαζί με την παλιά τεχνική . Το μέλλον της χειρουργικής του ποδιού είναι εδώ και μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε την εικόνα των ποδιών σας για πάντα.

Tip: Ενημερωθείτε Σχετικά με τις Αθλητικές Κακώσεις στο Γόνατο Παιδιών & Εφήβων